Blog

elektrický sušák ručníků - infrapanel heatwell, elektrické vytápění infrapanel, infra panel
elektrický sušák ručníků - infrapanel heatwell

Elektrické topení v koupelně, sušák na ručníky nejmodernější konstrukce sálá, suší a úsporně vytápí

 

Sušení ručníků je často přehlíženou, ale nesmírně důležitou součástí vybavení našich domácností. Ačkoliv ručníky používáme každý den, málokdo si uvědomuje, jak zásadní vliv má způsob jejich sušení na jejich hebkost, vůni a celkový komfort při používání. Pojďme se podívat na různé možnosti vysoušení ručníků v koupelně a zjistit, jaké je to nejlepší řešení.

Tradiční trubkový sušák

Standardním řešením pro sušení ručníků v koupelnách je již dlouhou dobu trubkový typ sušáku. Tento typ využívá topnou patronu s vodním či olejovým médiem, které rozvádí teplo po celé ploše sušáku. Ačkoliv je tento systém rozšířený, má několik významných nevýhod:

1. Při umístění ručníků přes teplá žebra dochází k zaizolování topení. 2. Tepelná pojistka může vypnout sušák nebo snížit jeho výkon. 3. Sušák často funguje pouze jako doplněk dalšího topení v koupelně. 4. Ručníky po vysušení na trubkovém sušáku bývají tuhé až ztvrdlé.

Inovativní řešení: sálavý sušák ručníků

Tyto problémy elegantně řeší moderní sálavý sušák ručníků. Tento inovativní produkt je rozdělen na dvě části:

1. Horní část: Nezakrytá část s plnou teplotou sálavého infrapanelu, která zajišťuje plnohodnotné vytápění místnosti. 2. Spodní část: S teplotou přibližně 70°C, před kterou je umístěn držák na ručníky.

Tento design umožňuje, aby ručník nezakrýval topnou část sušáku. Současně sálavé teplo prohřívá ručník do hloubky, podobně jako sluneční paprsky. Výsledkem je perfektní a rychlé vysušení, dokonce rychlejší než u tradičního trubkového sušáku.

Výhody sálavého sušáku ručníků

1. Plnohodnotné vytápění: Sálavý sušák je zapojen přes termostat a funguje jako plnohodnotné topení. 2. Prevence plísní: Umístěním na stěnu blíže k zemi ohřívá i podlahu a okolní stěny, čímž zabraňuje vzniku plísní. 3. Tepelný komfort: Snižuje vliv tepelných mostů na tepelný komfort v místnosti. 4. Účinnost: Představuje nejlepší řešení na trhu pro vytápění koupelny a sušení ručníků.

Další možnosti elektrického vytápění v koupelně

Infrapanel do koupelny

Infrapanel lze v koupelně využít různými způsoby:

1. Jako zrcadlo nad umyvadlem: Zajišťuje perfektní tepelnou pohodu a nízké provozní náklady. 2. Na stropě: Sálá více na podlahu a simuluje funkci podlahového topení s výhodou sálavého pocitu tepla na těle.

Infratopení do koupelny

Infratopení představuje nejuniverzálnější a nejlepší řešení na trhu. Německé sálavé duální sušáky ručníků na elektřinu splňují nejvyšší technické a designové nároky zákazníků.

Závěr

Při výběru řešení pro sušení ručníků a vytápění koupelny je důležité zvážit všechny dostupné možnosti. Moderní sálavé sušáky ručníků a infrapanely nabízejí řadu výhod oproti tradičním trubkovým sušákům. Poskytují nejen efektivní sušení ručníků, ale také zajišťují komfortní vytápění celé místnosti, prevenci proti plísním a úsporu energie. Investice do kvalitního sálavého topení se tak může v dlouhodobém horizontu výrazně vyplatit.

Image

Specialista na sálavé vytápění. Kvalitní certifikované německé produkty.

Infrasystémy s.r.o.

Mohlo by se hodit

Informace

Image