Blog

Infrapanely a alergie, alergici, astmatici. Otázky a odpovědi, diskuse.

Infrapanely – Ideální řešení pro alergiky a astmatiky

Sálavé topení, známé také jako infrapanely, představuje inovativní způsob vytápění, který nepřehřívá vzduch, ale rovnoměrně prohřívá celou místnost sálavým teplem. Tento princip eliminuje potřebu konvekčního tepla, jaké známe z radiátorů, a tím minimalizuje víření prachu, což má pozitivní dopad na dýchací cesty. Na rozdíl od konvekčních systémů, jako je podlahové topení, které přenáší teplo převážně konvekcí, infrapanely nevysušují vzduch a přispívají ke zdravějšímu vnitřnímu prostředí.

Suché zdivo bez plísní – Úleva pro alergiky

Sálavé vytápění primárně ohřívá pevné předměty včetně zdiva. Vyšší teplota povrchu zdiva zabraňuje absorpci vzdušné vlhkosti, což udržuje vzduch v místnosti přirozeně vlhký a zdivo suché a bez plísní. Absence plísní má pozitivní vliv nejen na alergiky a astmatiky, ale i na celkové zdraví obyvatel. Plíseň v místnosti nemusí být vždy viditelná, ale může způsobovat zdravotní problémy při dlouhodobém pobytu v zaplísněném prostředí.

Nižší teplota vzduchu – Lepší pro dýchací cesty

Další výhodou sálavého vytápění je možnost udržovat nižší teplotu vzduchu o 2-3°C ve srovnání s konvekčním vytápěním, což přispívá k tepelnému komfortu. Nižší teplota vzduchu má pozitivní vliv na dýchací cesty a celkově posiluje imunitní systém. Alergici a astmatici často oceňují tento komfort a doporučují infrapanely Heatwell pro vytvoření příznivého klimatu v místnosti.

infrapanely princip topení, nevíří prach, vhodné i pro alergikyKvalita vzduchu – Klíčový faktor pro zdraví

Důležitým ukazatelem kvality vzduchu je jeho vlhkost, teplota, obsah prachu, alergenů a dalších znečišťujících látek. Způsob vytápění výrazně ovlivňuje kvalitu vzduchu. Téměř tři miliardy lidí na celém světě topí pevnými palivy z biomasy (dřevo, dřevěné uhlí, sláma apod.), což vede ke vzniku značného množství škodlivých látek, jako jsou oxidy uhlíku, dusíku a síry, formaldehyd, benzopyren a benzen. Tyto látky mají negativní dopad na lidské zdraví a podle odhadů ročně způsobují předčasnou smrt dvou a půl milionu lidí.

Tradiční způsoby vytápění – Rizika pro alergiky

Topení pomocí WAW systémů a dalších plynových zařízení spotřebovává značné množství kyslíku v místnosti, což je nevhodné pro alergiky a astmatiky. Přímotopy například přepalují prachové částice, čímž se do vzduchu dostávají saze, které mohou dráždit dýchací cesty.

Infrapanely Heatwell – Nejvyšší kvalita tepelné pohody a vzduchu

Podle studií dosahují infrapanely Heatwell nejvyšší kvality tepelné pohody a kvality vzduchu ze všech dostupných systémů vytápění. Pokud hledáte způsob, jak zlepšit vnitřní klima a zároveň minimalizovat zdravotní rizika spojená s alergiemi a astmatem, infrapanely Heatwell jsou ideální volbou.

Image

Specialista na sálavé vytápění. Kvalitní certifikované německé produkty.

Infrasystémy s.r.o.

Mohlo by se hodit

Informace

Image