infrapanely hlavicka infratopeni heatwell

Instalace a montáž infrapanelů Heatwell

Montáž infrapanelů je velmi snadná a rychlá. Lze ji zvládnout i svépomocí. Potřebujete pouze vrták o průměru 8 mm!

Technické informace:

Napájecí napětí 230V / 50Hz.
Krytí IP20-IP44 dle typu infrapanelu
Koncovka: EU

Balení obsahuje:

1x topný panel včetně držáků na stěnu a strop
montážní sada:
4x šrouby + hmoždinky pro stropní a stěnové umístění
1x papírová šablona ve formátu 1:1
1x manuál

Umístění infrapanelů:

  • Přesné umístění infrapanelů Heatwell stanovuje náš specializovaný technik na základě osobní návštěvy a zaměření reálného technického stavu stavby.
  • Umístění vždy respektuje typ stavby, vlhkost zdiva, velikost a poměry stran místností, výšku stropu, plochu a typ oken a další podmínky jako je způsob užívání infrapanelů (plnohodnotné / doplňkové / lokální a další).
  • Osobním zaměřením a správným umístěním infrapanelů Heatwell zaručujeme 100% funkčnost vytápění. Projekt vytápění Vám připravíme zdarma. Využít můžete on-line formulář nebo nás kontaktujte přímo.

 

Instalace infratopení realizují na klíč smluvní partneři po celé české a slovenské republice.

Zajišťujeme:

změnu libovolného tarifu na D57d

Změnou tarifu získáte levnější cenu elektřiny pro celou domácnost. U rodinných domů a bytů lze změnou tarifu získat úsporu 15-35%. Změna tarifu je standardní proces a zajišťujeme veškerou dokumentaci včetně případného podání. Žádost o změnu tarifu doporučujeme podat s předstihem 14 dnů před samotnou instalací infratopení – infrapanelů. Odborný technik je Vám samozřejmě kdykoliv k dispozici.

 Elektroinstalaci

Po získání potvrzení o změně tarifu na D57d, máte garantováno jeho získání po dokončení elektroinstalace. Pro nejekonomičtější provoz infratopení doporučujeme pro infrapanely rozvést samostatný topný okruh. Infrapanely tak budou mít k dispozici el. energii 20 hodin denně. Akumulační vlastnosti zdiva prodlužují tepelnou setrvačnost stavby a tak v období bez elektřiny je tepelná pohoda stále dokonalá. Elektroinstalace infratopení dále obsahuje regulační prvky – termostaty. Způsob regulace je vždy konzultován s naším technikem, který vyhodnotí který způsob zvolit jako nejvhodnější. Nabízíme instalaci běžné regulace, digitální, centrální, zásuvkové a dalších typů. Máme zkušenosti s regulací v bytech, rodinných domech, hotelích, penzionech a dalších.
Další kroky jsou samotné rozvody elektro, které zajišťují naše montážní firmy, případně Váš řemeslník, kterého instruujeme osobně přímo na místě stavby. Rozvody elektro doporučujeme řešit lištami, případně zasekáním do zdi. Instalace infratopení je tak designově čistá a bezpečná na provoz. Infrapanely jsou vybaveny koncovkou na 230V a je možné je samozřejmě zapojit do sítě přímo, například přes zásuvkový termostat. Instalace pak nevyžaduje žádnou odbornou montáž a zapojení je realizovatelné také svépomocí bez odborné znalosti.

 Instalaci infrapanelů – infratopení

Instalace infrapanelů je rychlá a snadná. V kartonu infrapanelu je přiložena montážní sada obsahující šrouby, hmoždinky a šablonu úchytů v rozměru 1:1.

Použijte montážní šablonu, přiložte ji na stěnu na místo, které Vám odborný technik v rámci zpracovaného projektu vytápění označil jako nejvhodnější. Na stěnu přeneste rozteče montážních úchytů. Použijte příklepovou vrtačku a vrták o průměru 8 mm. Vyvrtaný otvor vyčistěte a nejlépe zasádrujte elastickou sádrou nebo sanitární silikon (zabráníte vyprašování částic prachu z otvoru) do které vtlačíme přiložené hmoždinky. Do hmoždinek zašroubujte šrouby tak, aby hlava vystupovala ze zdi cca 0,5 – 1 cm. Zapojte infrapanel do připravené elektroinstalace a infrapanel nasaďte na šrouby. Kabel schovejte do prostoru za infrapanelem. Zapněte jistič, nastavte termostat a ověřte funkčnost zapojení. Infrapanel začíná topit již břehem prvních minut.

Instalace infrapanelu je jednoduchá, čistá a rychlá – cca 15 minut.

Po dokončení elektroinstalace a instalace infratopení revizní technik sepíše revizní zprávu

  • revizní zprávu zajišťujeme v rámci našich služeb a instalace infratopení našmimi smluvními partnery na klíč. Revizní zpráva je poté podává na poskytovatele el. energie a do 7-14 dní je sazba D57d aktivní a můžete ji používat i pro veškeré spotřebiče v domácnosti po celý rok.

Instalaci a montáž infratopení lze s naší společností zvládnout do 7-14 dnů od našeho prvního setkání.

  • Naše společnost si zakládá na rychlém a flexibilním přístupu k našim zákazníkům. Návrhy, zaměření staveb, projekty vytápění, konzultace dále samotná instalace infratopení včetně zajištění všech „papírů“ to vše zajišťujeme na klíč rychle a kvalitně. Vaše spokojenost je náš cíl.