infrapanely hlavicka infratopeni heatwell

Dotazy

Infrapanely Heatwell jsou vyráběny v široké škále příkonů a velikostí a použití infrapanelů je modulární. Lze osadit libovolně velký prostor a každou místnost samostatně regulovat.
Kompletní odpověď: vytápění rodinných domů infrapanely.

Infrapanely lze použít jako primární či sekundární topný systém. Oblast použití infrapanelů je velice široká a této škály způsobu použití je možné dosáhnout jen díky modulárnosti použití infrapanelů, kdy jsou jednotlivé infrapanely regulovány termostaty. Termostaty jsou v každé místnosti, lze použít klasické, programovatelné ale i centrální řízení přes PC a mobilní aplikace. Více o způsobu regulace v sekci termostaty. Zatopením konvekčním vytápěním….
Kompletní odpověď: kombinace infratopení a radiátorů nebo podlahového topení.

Jak panel umístit je cenné know-how každé společnosti. Každý výrobce vyrábí infrapanely různých konstrukčních řešení. Některé infrapanely mají teploty pod 80°C, jiné kolem 100°C a některé i nad 130°C. Některé panely mají na zadní straně izolaci proti průniku tepla za infrapanel, některé….
Kompletní odpověď: umístění infrapanelů, infratopení.

Infrapanely dosahují teplot až 120°C. Způsob tisku používáme speciální UV s garancí stálosti barev až do 300°C. V minulosti používané folie s garancí až 200°C nezaručovali při dlouhodobém používání naše vysoké nároky na stálost barev a neměnný vzhled. Uvedené teploty byly na krátkodobé zatížení, nikoliv trvalé. UV tisk neumožňuje změnu motivu, ale vybraný a zaplacený motiv Vám na infrapanelu zůstane stále krásný a takový jaký jste si vybrali. Proč každé dva roky platit nový tisk?

Ano, infratopení vysouší zdivo lépe než běžné způsoby vytápění a to díky sálavému způsobu vytápění. Infratopení primárně ohřívá stejně jako slunce všechny pevné předměty (tedy i zdivo) na teplotu vyšší než v případě konvekčního vytápění. Tím se snižuje teplotní rozdíl a zabrání se vzniku rosného bodu. Zdivo je suché a má lepší tepelně-izolační vlastnosti, ale pozor na…..
Kompletní odpověď: vysoušení zdiva infratopením.

Infratopení je ideálním řešením a prověřeným systémem topení do dřevostaveb. Princip infratopení je obdobný jako u kachlových kamen – sálání. Stavba s infrapanely dosahuje lepší akumulace, lepší tepelné pohody a je trvale vysoušena! Aby bylo infratopení ve dřevostavbě opravdu účinným a komfortním topením, musí …..
Kompletní odpověď: využití infratopení ve dřevostavbě.

Infrapanely při svém provozu téměř nevytváří konvekční proudění a tedy nevíří prach ani pylové částice. Ze všech topných systémů má prakticky nejnižší konvekci. Dokonce i podlahové topení má vyšší podíl víření prachu v místnosti. Dále infrapanely dosahují…
Kompletní odpověď: používání infratopení alergiky a astmatiky.

Spotřebu energie je možné spočítat přesně pokud známe veškeré technické parametry domu. Výpočet vychází z tepelné ztráty objektu a znalosti účinnosti infratopení. Náklady jsou tedy přímo úměrné kvalitě stavby a účinnosti infrapanelů. Dále náklady závisí na zvoleném tarifu el. energie, regulaci, režimu provozu domácnosti. Poradíme Vám jak tyto tarify kombinovat a dosáhnout maximální úspory v následující rozšířené odpovědi:
Kompletní odpověď: spotřeba elektrické energie a celkové náklady na vytápění.

Aktuálně je stanovena podmínka vypínání vytápění ve vysokém tarifu pouze dvě hodiny v dopoledních a dvě hodiny v odpoledních hodinách a zároveň maximální délka intervalu vypnutí je jedna hodina. Sálavé vytápění akumuluje teplo ve stavbě ve větší míře než konvekční vytápění a tepelná setrvačnost stavby se prodlužuje. V praxi běžný dům/byt z cihelného zdiva má pokles teploty při úplném vypnutí vytápění na 24 hodin cca 2°C.
Sálavé vytápění s intervaly a vypínání VT nepředstavují žádný problém, tepelná pohoda vytápění infrapanely je zajištěna po celou topnou sezonu a celý den. Žádný jiný topný systém Vám nenabídne obdobný tepelný komfort a vyrovnanou teplotní křivku jako infratopení Heatwell.

Příkon sálavého vytápění infrapanely se počítá z technických parametrů stavby, účinnosti infrapanelů, lokality kde se vytápěná stavba nachází a požadovaných teplot ve vnitřním prostředí. Pro naše zákazníky si veškeré tyto parametry zjišťujeme sami a dopočítáme potřebný příkon abychom přesně splnili Vaše požadavky a dosáhli maximální účinnosti infratopení.
Rozšířená odpověď: dimenzace a výpočet příkonu infrapanelů.

Infrapanely Heatwell jsou vybaveny standardní koncovkou na 230V/50Hz a přívodní kabel má délku 1,7 m. Infrapanely lze tedy napojit přímo do běžné zásuvky a používat. Aby jste měli jak tepelný tak i uživatelský komfort, doporučujeme zapojení přes zásuvkový termostat například typ TS10 a nastavit si požadovanou teplotu v místnosti.

Ano, můžete infrapanely nainstalovat sám, pokud pouze infrapanel zapojíte do zásuvky bez zásahu do elektroinstalace. Pokud by jste přívodní kabel zkracoval, nebo chtěl přívodní kabely zasekat do zdí, pak je nutnost zapojení infrapanelů specializovanou firmou. Naše společnost nabízí veškerý servis včetně zajištění montáže infrapanelů. Více o instalaci infrapanelů Heatwell v rozšířené odpovědi:
Detaily v samostatné sekci: instalace infrapanelů.

Máte otázky na které jste zde nenalezli odpověď?

Napište nám a my odpovíme a dotaz zde zveřejníme i pro ostatní zájemce o sálavé vytápění infrapanely Heatwell. Děkujeme za Vaše dotazy.

 

Kam posílat dotazy: info@infrasystemy.cz nebo využijte náš formulář: